Schoorsteenveger
Schoorsteenveger
Steenbakker Schoorsteenvegerij in
Velserbroek
[Terug naar plaats Velserbroek]
Steenbakker Schoorsteenvegerij
Fregat 41
1991MB Velserbroek

tel: 023-5260900

Extra informatie

Het jaarlijkst vegen van uw schoorsteen, is en blijft noodzakelijk!  Niet alleen voor kanalen van de openhaard, want wat veel mensen onbekend is, is dat ook alle GAS gestookte apparaten, zoals uw centrale verwarmingsketel, gashaard of geiser verstoppingen van uw rookkanaal kunnen verorzaken. Dit veroorzaakt o.a. koolmonoxide vergiftiging. Naast onderhoud van diverse gaskachels, behoort ook het permanent lekvrij maken van uw schoorsteenkanaal (10 jaar garantie). Het plaatsen van een schoorsteenkap behoort tot de dagelijkse werkzaamheden. Het zelfde geldt voor boldraadroosters tegen het ontstaan van vogel nesten in het rookkanaal alsmede het plaatsen van een coltkap voor extra trek voor de open haard. 
 
 
Algemeen schoorsteen onderhoud 
 
Met algemeen schoorsteen onderhoud bedoelen wij alles wat met de schoorsteen te maken heeft. Zoals het vervangen van een loket of het vernieuwen van uw schoorsteen, maar ook reparatie aan uw dak. Denk aan stormschade, het verhelpen van eventuele lekkages aan dak en/of goot. Tevens inspectie van het gehele dak en schoorsteen. 
 
 
RVS voeringen. 
 
Verzandingen rookkanaal en/of lekkage (rook) kunnen opgelost worden door een RVS voering te plaatsen waardoor u weer definitief een lekvrij kanaal heeft. Wij geven 10 jaar garantie op de voering. Ook voor allesbranders, openhaarden en/of gaskachels. 
 
 
gashaarden en geisers. 
 
Alle gasgestookte apparaten hebben lucht nodig om te kunnen branden. In lucht zit een hoop stof en haren van beesten. En worden opgezogen in de kachel. Deze stofnesten hopen zich op in de branders waardoor de kachel niet schoon meer brand en/of kan stinken. Daarom adviseren wij u ook de kachels en de geisers te laten onderhouden en schoonmaken door de firma steenbakker. Waardoor de kachel en/of geiser zuiniger en schoner zal branden. Tevens voeren wij ook reparaties aan uw gashaard/geiser uit. Het inzetten van een nieuw ruitje in uw gashaard behoort ook tot onze dagelijkse werkzaamheden. 
 
 
Brandverzekering. 
 
Veel verzekeringmaatschappijen kunnen in een geval van brandschade een geldig bewijs vragen van een jaarlijkse onderhoud van uw schoorsteenkanaal. Belangrijk is dan onze kwitantie als bewijs, dat uw schoorsteen jaarlijks door een erkend schoorsteenveegbedrijf heeft laten vegen. 
 
Vogelnesten en regeninslag. 
 
Regeninslag kan na verloop van tijd voor veel overlast zorgen, denk maar eens aan natte plekken die door de muur heen komen, cement dat los begint te raken, hagelinslag, en ga zo maar door met regen kapen voorkomt u deze overlast, want voorkomen is beter dan genezen. 
Ook vogelnesten en andere verstoppingen zijn veel gehoorde klachten voer schoorkanalen. Klachten als stank in de badkamer, een afzuigkap die verstopt is in een toilet die zijn luchtjes niet kwijt kan. Soms kan het probleem dan opgelost worden door het nest te verwijderen of er moeten stenen uit de muur gehakt worden. Ook in het geval is voorkomen beter dan genezen, Ook kan de firma steenbakker al deze problemen oplossen door boldraad roosters en/of coltkappen te plaatsen.