Schoorsteenveger
Schoorsteenveger
Schoorsteenveegbedrijf Buijs Jaco C P J in
Roosendaal
[Terug naar plaats Roosendaal]
Schoorsteenveegbedrijf Buijs Jaco C P J
Begoniastraat 1
4702CA Roosendaal

tel: 0165-540465

Extra informatie

Werkgebied   
Ons huidige werkgebied is Brabant. 
Wij zijn vanaf heden gefuseerd met Valenteijn. 
 
 
Onze werkwijze? 
 
Wij werken uitsluitend op afspraak, waarna wij u opnemen in het klantenbestand. Wij bellen u dan jaarlijks geheel vrijblijvend op als wij bij u in de buurt zijn. U mag uiteraard ook zelf contact opnemen. 
Als u er zeker van wilt zijn dat we precies na één jaar terugkomen is het verstandig om zelf deze datum in de gaten te houden. Wij proberen iedereen tijdig van dienst te zijn, maar wij hopen dat u er begrip voor heeft dat het in de periode van september t/m december bij ons topdrukte is. De wachttijd voor een afspraak is dan wellicht langer. 
Vegen na het stookseizoen of juist daarvoor is ook mogelijk!! Wij maken uiteraard gebruik van een planning om zo efficiënt mogelijk te werken. Dit is ook in uw belang, omdat u dan geen voorrijkosten hoeft te betalen. 
 
Wij vegen uw schoorsteen of rookkanaal met flexibele veegstokken met zachtstalen en nylon borstels. Nylon borstels zijn met name geschikt voor het vegen van pijpen zodat deze niet beschadigd kunnen worden. De zachtstalen borstels mogen bij een open gemetseld kanaal gebruikt worden. Touwen met kogels worden door ons principieel niet gebruikt omdat deze beschadigingen kunnen aanbrengen aan uw flexibele en- of dubbelwandige pijp alsmede aan uw kachel. Tevens kan er dan nog te veel roet blijven vastzitten aan de wanden van het kanaal. Vegen kan zowel van binnenuit als van bovenaf gebeuren afhankelijk van de situatie. De keuze hiervoor wordt ter plaatse gemaakt.  
 
Wij werken uiteraard zo netjes mogelijk. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw hele Kamer onder het roet komt. We dekken zo goed mogelijk af en ruimen het afval voor u op. Indien er echter sprake is van achterstallig onderhoud kunnen we niet garanderen dat we alles op kunnen vangen!  
 
Hoe vaak moet de schoorsteen geveegd worden? 
 
Bij gebruik van hout, kolen of olie wanneer de kachel of open haard gebruikt wordt als sfeerverwarming, is één keer per jaar vegen voldoende. (mits u droog en onbehandeld hout stookt). Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld als hoofd-of bijverwarming is het verstandig om het kanaal twee keer per jaar te laten vegen. 
 
Waarom schoorsteenvegen? 
 
Jaarlijks zijn er honderden schoorsteenbranden die aanzienlijke schade aan woningen veroorzaken. Onderzoek heeft uitgewezen dat 40% van de schoorstenen niet periodiek geveegd worden. Veel mensen staan niet of nauwelijks stil bij het feit dat een schoorsteen onderhoud nodig heeft. Bij het stoken van hout, kolen of olie ontstaan onverbrande deeltjes die in het rookkanaal terecht komen. Deze deeltjes hechten zich aan de wand van het rookkanaal en vormen een teerachtige, zeer brandbare laag die creosoot (teer) genoemd wordt. Bij een temperatuur van ongeveer 500 graden (al snel bereikt wanneer u de kachel stookt) vliegt deze laag in brand en de schoorsteenbrand is een feit. Regelmatig de schoorsteen laten vegen is daarom belangrijk. 
 
Koolmonoxide (bij gaskanalen) 
 
Koolmonoxide is een dodelijk gas dat u niet ruikt of proeft. Wanneer u last krijgt van branderige ogen, hoofdpijn of flauw dreigt te vallen, kan er sprake zijn van koolmonoxide.  
Buiten het feit dat centrale verwarmingsinstallaties, gaskachels, geisers en schoorstenen in goede staat moeten zijn, dient u altijd voor voldoende ventilatie in de woning te zorgen.  
In de praktijk blijkt dat men soms vergeet om de gaskachel zelf schoon te laten maken. 
Verstopping door vogelnesten kunt u voorkomen door vogelkapjes te laten plaatsen.  
 
Belang van droog hout stoken 
 
Stook alleen droog en onbehandeld loofhout. Naaldhout bevat hars wat weer extra teeraanslag veroorzaakt. Met vochtig hout kunt niet de volle energie uit uw hout halen. U verwarmt het water in het hout tot stoom. Dat is een zeer energieverslindend proces: u krijgt bovendien een onvolledige verbranding en er blijft bijna geen energie meer over om u te verwarmen.  
Behandeld hout (b.v. palletten en multi-boardplaten) bevat dikwijls giftige en kankerverwekkende stoffen die bij verbranding vrijkomen in het milieu. Bovendien zorgen de chemicaliën voor extra teeraanslag in de schoorsteen wat de kans op schoorsteenbrand verhoogd. Gebruik bij voorkeur loofhout dat minstens 3 jaar op een droge en goed verluchte plaats heeft kunnen drogen. U zult zien dat u veel minder verstookt. 
 
Ben ik verzekerd tegen schoorsteenbrand? 
 
Heeft u een brandverzekering (opstal) afgesloten dan bent u verzekerd wanneer er geen sprake is van achterstallig onderhoud. Bij de meeste verzekeraars moet u na een schoorsteenbrand via een rekening kunnen aantonen dat de schoorsteen geveegd was. Vraag bij uw tussenpersoon of verzekeraar informatie over de polisvoorwaarden. 
 
Kachel aansluiten 
 
Heeft u een losse kachel gekocht en u wilt deze aansluiten. Jaco levert aansluitmateriaal voor uw kachel, en sluiten indien gewenst de kachel vakkundig voor u aan. Sluit u zelf de kachel aan, controleer dan altijd de stevigheid en de afdichting van de diverse onderdelen.