Schoorsteenveger
Schoorsteenveger
Persoon Schoorsteen - Geveltechniek BV in
Mijdrecht
[Terug naar plaats Mijdrecht]
Persoon Schoorsteen - Geveltechniek BV
Vermogenweg 39
3641SR Mijdrecht

tel: 0297-522443

Extra informatie

Wij zijn gespecialiseerd in schoorsteentechniek, van schoorsteen vegen tot complete schoorsteenkanalen aanleggen. Wij adviseren u bij alle voorkomende problemen op schoorsteengebied, zoals bijvoorbeeld slechte trek in het kanaal of buren die rookgassen ruiken als u stookt. Ook verzorgen wij camera-inspecties en kunnen wij u voorzien in benodigde materialen als roosters en sierkappen.   
Wij zijn met name actief in de regio Amsterdam, Mijdrecht, Aalsmeer, Amstelveen en Vinkeveen. 
 
Persoon Schoorsteentechniek is aangesloten bij de ASPB en onze mensen zijn VCA gecertificeerd. 
 
Over Persoon BV 
 
Ruim 45 jaar geleden is Persoon BV gestart met schoorsteentechniek. In de loop der jaren zijn de werkzaamheden flink uitgebreid. Zo zijn wij tegenwoordig niet alleen actief in schoorsteentechniek, maar ook in dakwerken, asbestverwijdering en geveltechniek. 
 
Wij werken samen met Van Scheppingen Openhaarden. 
 
Schoorsteenvegen, waarom? 
 
schoorsteenvegen mijdrecht schoorsteen techniek Offerteaanvraag schoorsteenvegen  
 
Een schoorsteen laten vegen is belangrijk om minimaal 1x per jaar te laten doen. Dit hangt af van uw gebruik, mocht u elke dag de schoorsteen aanhebben dan is het raadzaam om dit 2x per jaar uit te voeren.  
 
Een schone schoorsteen is goed voor een hoger rendement, omdat de lucht makkelijk afgevoerd kan worden. Wat voor u en ook voor een verzekeraar belangrijk is dat een schone schoorsteen een schoorsteenbrand kan voorkomen. Een schoorsteen periodiek laten vegen is essentieel voor uw veiligheid, omdat zo schoorsteenbranden voorkomen kunnen worden, maar ook voorkomt dat er schadelijke en dodelijke gassen in uw woonkamer vrijkomen. 
 
Indien uw schoorsteen schoongeveegd wordt door een gediplomeerd bedrijf dan krijgt u een bewijs voor uw verzekering. De verzekeraar zal hier zeker om vragen mocht er toch onverhoopt schade ontstaan. Een veegbewijs is het bewijs dat uw schoorsteen is geveegd. Op een goed veegbewijs staan de bedrijfsgegevens van uw schoorsteenveger. Uiteraard ook de datum, het adres waar de werkzaamheden zijn uitgevoerd en de in rekening gebrachte kosten. 
 
Een schone schoorsteen zorgt voor een goede trek van de rook en dit voorkomt dat er vuile en schadelijke gassen in de woonkamer terecht komen. Ook zal er een goede hoeveelheid zuurstof kunnen aangevoerd worden voor een betere verbanding als de schoorsteen schoon is. 
 
U kunt zelf zien wanneer uw schoorsteen een onderhoudsbeurt nodig heeft aan de volgende kleuren van de rook die uit de schoorsteen komt; 
 
•Witte rook- een teken van goede verbranding, uw schoorsteen is mooi schoon 
•Donkergrijze rook – geeft aan dat de verbranding niet volledig is en de schoorsteen vervuild is 
•Zwarte en dikke vette rook – wijst op een hoog roetgehalte in uw schoorsteen en moet dus zo snel mogelijk gereinigd worden 
 
 
Vogels en andere dieren nestelen zich ook regelmatig in een schoorsteen en bij het regelmatig vegen wordt dit ook in de gaten gehouden. Als u vermoedt dat er dieren in uw schoorsteen zitten, laat dan altijd een schoorsteenveger langs komen voor een inspectie, om zo problemen te voorkomen.

Diensten
  • Schoorsteenvegen 
  • Schoorsteen inspectie 
  • Schoorsteentechniek 
  • Schoorsteen renovatie 
  • Reparatie schoorsteen 
  • Camerainspectie schoorsteen 
  • Onderhoud schoorsteen