Schoorsteenveger
Schoorsteenveger
Gitrick Cleaning in
Melick
[Terug naar plaats Melick]
Gitrick Cleaning
Ruys de Beerenbroucklaan 7
6074 CE Melick

tel: 0475-520438

Extra informatie

Schoorsteenvegen   
 
Eén keer per jaar een erkend schoorsteenveger ! 
 
 
De inboedel en opstalverzekering stelt huiseigenaren verplicht om 1 x per jaar de schoorsteen te laten vegen door een erkend schoorsteenveegbedrijf. Dit is geen overbodige luxe. Vele schoorsteenbranden ontstaan door vervuiling van het rookkanaal. Dit is te voorkomen door goed onderhoud. 
 
Natuurlijk wilt u geen rommel in huis van het schoorsteenvegen. Wij zijn ASPB geschoold en doen ons werk netjes en leveren kwaliteitswerk 
 
Gitrick Cleaning uw Schoorsteenveger  
 
Schoorsteenveger van schoorstenen en rookkanalen. 
 
 
Waarom Schoorsteenvegen 
 
Gitrick Cleaning is een erkend schoorsteenveeg bedrijf. Wij zijn gediplomeerd schoorsteenveger en daarnaast ook V.C.A. gecertificeerd.  
 
Wij reinigen zowel uw schoorsteen als rookgas en ventilatiekanalen. Ook kunnen wij uw loszittende nokvorsten en dakpannen weer vastzetten. 
 
Wij zijn opgeleidt door de ASPB. Dus dat garandeert onze vakbekwaamheid. 
 
 
Werkzaamheden en Technieken 
 
 
Wij gebruiken voor het schoorsteenvegen: 
 
- Veegstokken 
- Veegtouw 
- Camera inspectie van de schoorsteen 
- Rookproef schoorsteen 
- Flexibel rookkanaal inbrengen 
- Vogelnesten verwijderen 
- Voegwerk van schoorsteen 
- Schoorsteenreparatie 
- Loodwerk 
- Verkoop haarden en kachels (hout en gas) 
- Plaatsen van kachels en haarden 
 
Wij vegen uw schoorsteen van binnen of van buiten uit. 
 
 
Verzekering 
 
Inboedel en opstalverzekeringen eisen een regelmatige controle van het rookgaskanaal. Jaarlijks dient men een geldige kwitantie van een erkend schoorsteenveger te kunnen overleggen voor deze verzekeringen. 
 
Wat minder bekend is, is dat ook alle kanalen van CV-ketels en gaskachels jaarlijks geveegd moeten worden wanneer deze rookgassen door de schoorsteen afgevoerd worden. 
 
Bij CV ketels die op zolder staan hoeft dit maar één maal in de drie jaar te gebeuren. Maar omdat gas bij verstopping van de schoorsteen koolmonoxidevergiftigingen kan veroorzaken moeten wij geen risico nemen.  
 
Uitzondering: 
 
Als de rookgassen van uw CV ketel of gaskachel worden afgevoerd door een aluminium pijp hoeft deze níet geveegd te worden 
 
 
ASPB 
 
De ASPB is de landelijke organisatie van schoorsteenveegbedrijven. ASPB staat voor Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond. 
 
De ASPB ziet toe op kwaliteit en vakmanschap.Zij zorgen ervoor dat degene die bij hen zijn opgeleid alle technieken goed beheersen en veilig kunnen uitvoeren. 
 
De schoorsteenveger van Gitrick Cleaning heeft natuurlijk ook een bij de ASPB gevolgde opleiding ontvangen. Hierdoor kan hij u verzekeren van goed vakmanschap.