Schoorsteenveger
Schoorsteenveger
De Wijkers Schoorsteenveegbedrijf in
Heemskerk
[Terug naar plaats Heemskerk]
De Wijkers Schoorsteenveegbedrijf
Berkenhof 6
1965NT Heemskerk

tel: 0251-252593

Extra informatie

Schoorsteenveegbedrijf "De Wijkers" is al vele jaren gespecialiseerd in het schoorsteenvegen. U kunt ons met een gerust hart specialisten op het gebied van schoorsteenvegen noemen, een schoorsteen heeft voor ons geen geheimen. Wij zijn een erkend gediplomeerd schoorsteenveegbedrijf en aangesloten bij de bond voor schoorsteenvegers, genaamd de ASPB. Voor het reinigen van rookkanalen, het complete onderhoud inclusief het uitvoeren van kleine reparaties zoals metselwerk, schoorsteen- en dakreparaties bent u aan het goede adres voor een zeer redelijke prijs. Zie onze tarieven. Ons werkgebied is in heel Noord-Holland!   
ONZE WERKZAAMHEDEN 
 
- Het vegen van schoorsteenkanalen en luchtkanalen 
- Het schoonmaken van mechanische ventilatie 
- Het renoveren en aanbrengen van nieuwe flexibele rvs binnenvoering 
- Het leveren en plaatsen van schoorsteenkappen 
- Schoorsteeninspectie met camera 
- Lekdichtheidsproeven met behulp van rook 
- Het vastleggen van nokpannen met Flexim 
- Het metselen en voegen van schoorstenen 
- Het reinigen en impregneren van schoorstenen 
- Vogelnesten verwijderen. 
 
VOGELNESTEN VERWIJDEREN 
 
Laat minimaal 1 x per jaar uw schoorsteenkanaal controleren door schoorsteenveegbedrijf de Wijkers op vogelnesten of andere zaken die een verstopping of schoorsteenbrand kunnen veroorzaken. Als wij tijdens een inspectie een vogelnest ontdekken zullen wij met u overleggen of én hoe we dit als ervaren schoorsteenvegers voor u zullen verwijderen. In principe moet elke schoorsteen en elk afvoerkanaal tenminste éénmaal per jaar vakkundig door de schoorsteenveger gecontroleerd worden. Jaarlijks moet de afvoerpijp van zijn aanslag worden ontdaan. 
 
Dat geldt voor kolenoliehaarden, voor gaskachels en voor cv-verwarmingsketels. Van een openhaard of houtkachel moet, bij regelmatig gebruik, het afvoerkanaal zelfs meerdere malen per jaar worden gereinigd door een erkende schoorsteenveger. 
 
Dit omdat vaste brandstoffen, zoals hout en kolen, meer vervuiling geven en er dus meer aanslag in de schoorsteen komt. Uit de rook kan creosoot ontstaan, een aanslag die kan ontbranden en dan schoorsteenbrand tot gevolg kan hebben.  
 
 
VAKMANSCHAP EN KWALITEIT 
 
Nederland is ‚verketelt’ wordt wel gezegd. Nieuwbouwwoningen hebben een cv-ketel, het rookkanaal is verdwenen. Maar in steeds meer woningen komt andere warmte terug door de aanleg van een openhaard of de aanschaf van een hout- of gaskachel. Wij houden van vuurtje stoken, het is gezellig, geeft warmte in kamer of woning. Een knapperend haardvuur geeft sfeer, we voelen ons er prettig bij. Alles wat brandt in openhaard of kachel levert echter rookgassen op die afgevoerd worden via schoorsteen of rookkanaal. Waar vuur is, is rook. En waar rook is, is roet. Roet moet worden verwijderd, de schoorsteen moet (jaarlijks) worden geveegd. Het is hier dat de vakman aan bod komt, die met inzicht en deskundigheid de schoorsteen veegt. Jaarlijks zijn dat er vele tienduizenden, verspreid over het hele land. In woonwijken van grote steden, in dorpen, op het platteland, in boerderijen, op rieten daken, in vakantieparken want ook daar zitten we graag om een open haardvuur. Schoorsteenvegen is noodzaak omdat het gaat om uw veiligheid en gezondheid. 
 
Schoorsteenvegen is meer dan een even snel het dak op en af. Schoorsteenveegbedrijf De Wijkers levert de kwaliteit die nodig is om uw schoorsteen grondig te inspecteren. Verder wordt u uitgebreid geadviseerd over veilig stoken. Schoorsteenveegbedrijf de Wijkers kan zeggen wat voor soort roet zich in het rookkanaal bevindt en wat daarvan de oorzaak is. Schoorsteenvegen is een oud ambacht, maar ontwikkelingen en technieken laten dit ambacht niet onberoerd.  
Het schoorsteenvegen van uw rookkanaal is belangrijk voor uw veiligheid,laat daarom jaarlijks uw schoorsteenveger langs komen om uw rookkanaal te vegen. 
 
Schoorsteen vegen ter voorkoming van schoorsteenbrand. Jaarlijks zijn er honderden schoorsteenbranden die aanzienlijke schade aan woningen veroorzaken. Onderzoek heeft uitgewezen dat 40% van de schoorstenen niet periodiek wordt geveegd. Veel mensen staan niet of nauwelijks stil bij het feit dat een schoorsteen onderhoud nodig heeft. Wij zorgen dat u elk jaar (vrijblijvend) een afspraak krijgt toegestuurd. Ook ontvangt u van ons een veegbewijs, veel verzekeringen vragen om zo'n verklaring. 
 
Waarom schoorsteen vegen?  
 
Bij het stoken van hout, kolen of olie ontstaan onverbrande deeltjes die in het rookkanaal terechtkomen. Deze deeltjes hechten zich aan de wand van het rookkanaal. Er zijn verschillende vormen van roet. Fijne vlok, glansroet, nat roet, hard roet. Glans, nat en hard roet vormen een zeer brandbare laag die creosoot genoemd wordt. Bij een temperatuur van ca. 640 graden (al snel bereikt wanneer u de kachel stookt) vliegt deze laag spontaan in brand en schoorsteenbrand is een feit.  
 
Soort hout 
 
Ook het soort hout dat u stookt heeft veel invloed op de afzetting van roet in de schoorsteen .Is het hout droog genoeg (18 tot 20 % vocht) dit is te bepalen met een vochtmeter deze is bij ons te bestellen. 
 
Is het hout echter te nat dan zal het soortelijk gewicht van de rookgassen te zwaar zijn met als gevolg dat de rookgassnelheid te laag is. Dit heeft weer veel roetafzetting tot gevolg. De creosootlaag die in het rookkanaal ontstaat kan spontaan bij een temperatuur van ca. 640° gaan branden.