Schoorsteenveger
Schoorsteenveger
Janco de Jong Schoorsteenservice in
Gorredijk
[Terug naar plaats Gorredijk]
Janco de Jong Schoorsteenservice
Tolbaas 8/10
8401GD Gorredijk

tel: (0) 513 460575

Extra informatie

Welkom bij houtkachelproducent Janco de Jong   
Kent u ons bekendste product, de JAnus houtkachel? Oprichter en naamgever van ons bedrijf Janco de Jong maakte het eerste exemplaar van deze kachel in 1981. Dat prototype functioneert nog steeds naar volle tevredenheid van de eigenaar. Inmiddels zijn er allerlei ontwikkelingen geweest, en mooie nieuwe producten ontwikkeld maar steeds stonden de oorspronkelijke drang om producten van hoge kwaliteit te leveren centraal.  
 
De JAnus houtkachel is nog steeds een kachel met grote naam en faam in Nederland en de omringende landen. Maar ook onze andere producten, nieuwe typen kachels, diverse accessoires en het buitenassortiment staan bekend om hun hoge kwaliteit. Wij combineren een ambachtelijke werkwijze met veel aandacht voor de ontwikkeling van nieuwe technieken en diensten. Zo introduceerden we onlangs een nieuwe duurzame houtkachel met een nog hoger rendement onder de naam JAcobus, en volgde eind 2012 een kachel die zowel als houtkachel en gaskachel uitgevoerd kan worden, de JAnus2. Inmiddels behoren ook tuintafels, een JAbq tuinhaard en een vuurschaal tot ons assortiment. Bovendien hebben we een Schoorsteenservice opgezet om onze klanten nog breder van dienst te kunnen zijn. Op deze website leest u alles over onze producten en diensten en over nieuwe ontwikkelingen. 
 
Janco de Jong 
 
Janco de Jong is producent en leverancier van de JAnus en JAcobus houtkachels. In 1981 maakte Janco de Jong op ambachtelijke wijze in eigen smederij de eerste JAnus houtkachel, op basis van jaren ervaring en vakmanschap. Behalve in Nederland worden de houtkachels inmiddels ook in onder andere Duitsland, Engeland, Frankrijk, België en Zweden verkocht. 
 
De houtkachels van Janco de Jong kenmerken zich al sinds 1981 door een sobere, moderne uitstraling gecombineerd met een hoog ontwikkelde verbrandingstechniek. De huidige houtkachels van Janco de Jong lijken wat uiterlijk betreft nog steeds op het oorspronkelijke strakke ontwerp. Dat oorspronkelijke ontwerp heeft echter inmiddels technisch belangrijke ontwikkelingen ondergaan die groot effect hebben gehad op het rendement en die bovendien het gebruiksgemak verder hebben verbeterd. Naast kachels levert Janco de Jong ook bijpassende accessoires, zoals een haardstel, houtbakken, een kookplaat, koekenpannen en theeketels. Ook is er een assortiment producten voor buiten, waaronder een tuinhaard en design tuintafels. 
 
Producten 
 
Janco de Jong produceert en levert een breed assortiment aan producten die allemaal hun oorsprong vinden in het smeedatelier van Janco de Jong. Er zijn de houtkachels JAnus, JAcobus, JAnus2 in verschillende uitvoeringen en met bijbehorende accessoires, de tuinhaard JAbq en een vuurschaal, tuintafels. Alle producten worden kant-en-klaar geleverd en kunnen naar wens geplaatst en geïnstalleerd worden, zodat de klant er direct gebruik van kan maken. Ook onderhoud wordt verzorgd en er is een schoorsteenservice.