Schoorsteenveger
Schoorsteenveger
Smit Multiservice in
Dedemsvaart
[Terug naar plaats Dedemsvaart]
Smit Multiservice
Verlengde Elfde Wijk 11
7701RR Dedemsvaart

tel: 0523-638280

Extra informatie

Smit Multiservice is een professioneel bedrijf  dat zich hoofdzakelijk richt op het schoorsteenvegen en glazenwassen. 
 
Springlevend oud ambacht 
 
Het vegen van schoorsteenen is een oud ambacht. Ontwikkelingen en technieken laten dit ambacht niet onberoerd. Daardoor zijn de markt en de werkwijze aan het veranderen. Eén van de oorzaken is de zogenaamde ‘verketeling’. In veel nieuwbouwwoningen heeft de cv-ketel het rookkanaal verdrongen. Veel mensen vinden stoken echter leuk, sfeervol en gezellig. Zij laten een open haard bouwen, schaffen zich een kachel aan. Op die manier komen in veel woningen ook rookkanalen weer terug.  
Schoorsteenvegers zijn goed in het reinigen van rookkanalen.  
Veel consumenten stellen voorlichting over veilig stoken en verantwoord stookgedrag op prijs. Ook hiervoor kunt u bij uw schoorsteenveger terecht.  
Organisaties van schoorsteenvegers werken samen in hun internationale organisatie. 
 
Onderhoud is veiligheid 
 
Omdat aardgas 'schoon' verbrandt, denken veel mensen dat het reinigen van rookkanalen overbodig is geworden. Dit is een misvatting. want verstoppingen zijn steeds mogelijk. Met name vogelnesten zijn beruchte 'verstoppers'. Het verraderlijke hiervan is dat de verstoppingen van buitenaf niet waarneembaar zijn. Alleen regelmatige controle door een vakman, uw schoorsteenveger, zorgt ervoor dat deze verstoppingen tijdig ontdekt en verholpen worden. 
 
Belangrijk 
 
Vaak verlangen de verzekeringsmaatschappijen een regelmatige controle van het rookkanaal. Zonder een geldige kwitantie betalen zij geen schade uit. 
Alle kanalen van C.V.-ketels en gaskachels dienen jaarlijks geveegd te worden indien deze afgevoerd worden door de schoorsteen. C.V.-ketels op zolder èèn maal in de drie jaar. Gas veroorzaakt bij verstopping koolmonoxidevergiftigingen. Dus neem geen risico's. Als uw C.V.-ketel of gaskachel wordt afgevoerd via een aluminium pijp hoeft deze niet geveegd te worden.