Schoorsteenveger
Schoorsteenveger
Van Manen schoorsteenvegen in
Barneveld
[Terug naar plaats Barneveld]
Van Manen schoorsteenvegen
Copernicusstraat 27
3772CV Barneveld

tel: 0342 440 115

Extra informatie

Schoorsteenbrand, dat wilt u niet meemaken. Buiten de ravage die het oplevert, kunnen de kosten enorm oplopen. De oplossing? Met enige regelmaat uw schoorsteen laten reinigen.    
De teerlaag, creosoot genaamd, die er ontstaat in een schoorsteen is van nature brandbaar. Vat deze laag vlam dan ontstaat er een schoorsteenbrand. Door jaarlijks uw schoorsteen te laten vegen wordt de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk verkleind. 
 
Naast schoorsteenvegen voert Van Manen Schoorsteenveegbedrijf uit Barneveld ook schoorsteeninspecties uit. Middels een camera kan de staat van uw schoorsteen van binnenuit worden bekeken. 
 
Schoorsteenvegen 
 
Bij de verbranding van hout komen er roetdeeltjes vrij. Deze deeltjes hopen zich, in hun reis door de schoorsteen, op aan de wanden van de schoorsteen. Deze deeltjes vormen een zeer brandbare laag.  
 
Doordat de opening in de schoorsteen te nauw wordt vermindert de trek, hierdoor kan er tevens koolmonoxide vrij komen. Door uw schoorsteen jaarlijks te laten vegen kunt u dit voorkomen. 
 
Na het schoorsteenvegen ontvangt u het veegbewijs. Zeker na een schoorsteenbrand is dit bewijs verreist. Uw verzekeraar kan hierom vragen.