Schoorsteenveger
Schoorsteenveger
Roos Schoorsteen- en Dakonderhoud in
Andel
[Terug naar plaats Andel]
Roos Schoorsteen- en Dakonderhoud
Hoge Maasdijk 42/A
4281NG Andel

tel: 06-41029456

Extra informatie

Roos Schoorsteen en Dakonderhoud   
Welkom bij Roos Schoorsteen en Dakonderhoud.  
 
Roos Schoorsteen en Dakonderhoud werkt met vakkundig en ervaren personeel en is gespecialiseerd in alle voorkomende schoorsteen-dakonderhoudswerkzaamheden. Van schoorsteenvegen en dakkapelreiniging, tot totale renovatie van schoorstenen en daken van uw woning. Wij gaan professioneel en betrouwbaar te werk, maar staan ook voor een eerlijk en correct advies. Kortom bij ons bent u aan het juiste adres.  
 
Vanaf onze locatie zijn wij vooral inzetbaar in heel Noord-Brabant, maar uitgebreid ook door heel Nederland om o.a. uw schoorsteen te vegen, onderhouden, dakgoten te reinigen/vernieuwen, dakkapelreiniging, en het plaatsen van bescherm of trekkappen, en uiteraard het renoveren/repareren van schoorstenen en daken.  
 
Kortom, wij staan graag voor snelle service en kwaliteit. Hoe sneller u reageert, hoe sneller wij u van dienst kunnen zijn. Wilt u eventueel gebruik maken van onze diensten, ons vakkundig personeel staat voor u klaar. Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte, Roos Schoorsteen en Dakonderhoud is u graag van dienst. Want met de jaren lange ervaring gaan wij geen enkele klus uit de weg.  
 
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. U kunt telefonisch contact met ons op nemen op tel 06-41029456 of reageren doormiddel van het contact formulier. Wij zijn op werkdagen te bereiken van 7:30 tot 19:30.  
 
Schoorsteen vegen 
 
Rookkanalen 
 
Bij gebruik van hout, olie of kolen is het verstandig om minstens één maal per jaar de schoorsteen te laten vegen. Bij intensief gebruik raden wij u aan dit twee maal per jaar te doen. Voor een betrouwbare en ervaren schoorsteenveger bent u bij ons aan het juiste adres. Bovendien hanteren wij scherpe tarieven: € 37,50 inclusief voor het eerste kanaal, eventueel 2e kanaal € 30,00 inclusief. Na het schoorsteenvegen krijgt u een bon voor de brandverzekering.  
 
Op de bedrijfsinformatie pagina ziet u een kaart van ons werkgebied waaronder Gorinchem, Oosterhout, Waalwijk, Den Bosch, Geldermalsen, Leerdam en uiteraard het Land van Heusden en Altena.  
 
Waarom schoorsteenvegen 
 
Bij een verstopte schoorsteen is er weinig of geen 'trek' en slaan verbrandings-gassen terug de kamer in. Hierdoor ontstaat gevaar voor koolmonoxidevergiftiging. Regelmatig de schoorsteen laten vegen is ook daarom belangrijk! Het regelmatig schoon laten maken van de rookkanalen zorgt ook voor een hoger rendement (warmte) en voorkomt schoorsteenbrand.  
 
Het is belangrijk om de schoorsteen te laten vegen, omdat onverbrande deeltjes die in het rookkanaal blijven hangen zich aan de wand gaan hechten. Deze onverbrande deeltjes zijn het gevolg van een onvolledige verbranding van hout, kolen of olie. Bijv. door het stoken van te nat hout, sloophout, karton of anderen afvalstoffen, vormen deze deeltjes een teerachtige en brandbare laag in het rookkanaal. Deze laag wordt ook wel creosoot genoemd. De creosoot kan makkelijk vlam vatten en kan een schoorsteenbrand veroorzaken. De vorming van creosoot is mede afhankelijk van de manier van stoken. Mocht de kachel teveel gesmoord worden, krijgt de brandstof te weinig zuurstof en wordt de verbranding meer onvolledig. Door de onvolledige verbranding komen er meer afvalstoffen vrij en is de kans op verstopping van het rookkanaal groter. Een verstopt rookkanaal brengt een groot risico met zich mee, omdat de verbrandingsgassen terugslaan en dit kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging.  
 
Bij apparaten zoals gaskachels, gasgestookte c.v.-ketels en (bad)geisers in moderne woningen is normaal gesproken geen geval van vervuiling van het kanaal. Maar ook deze apparaten moet u regelmatig laten onderhouden en afstellen, om problemen zoals koolmonoxidevergiftiging te voorkomen, bijv bij verstopping van vogelnesten. Hoewel aardag een schone verbranding heeft, moeten de kanalen wel tijdig worden geïnspecteerd. Bij oudere types rookkanalen of schoorstenen is het verstandig om één keer per jaar te laten vegen. Onderhoud is veiligheid.  
 
Wilt u meer info, neem dan contact met ons op. U kunt telefonisch contact met ons op nemen op tel 06-41029456 of reageren doormiddel van het contact formulier. Wij zijn op werkdagen te bereiken van 7:30 tot 19:30.