Schoorsteenveger
Schoorsteenveger
Vittali VOF in
Amsterdam
[Terug naar plaats Amsterdam]
Vittali VOF
Veldbiesstraat 16
1032LJ Amsterdam

tel: 020-6315168

Extra informatie

Vittali bestaat dit jaar 170 jaar!   
In 1838 vertrok vanuit het Noord-Italiaanse Druogno de veertienjarige Giovanni Vittali te voet naar Amsterdam om daar zijn geluk als schoorsteenveger te beproeven. Na veertien maanden arriveerde hij in Amsterdam waar hij als leerling schoorsteenveger aan de slag kon bij de, tevens uit Druogno afkomstige, familie Bonardi. Na zijn opleiding ontving hij een gouden zakhorloge en honderd zilveren guldens. Nadat hij getrouwd was bood zijn schoonvader hem een lening aan, waardoor zijn grootste wens in vervulling kon gaan. 
 
In 1844 startte hij zijn eigen schoorsteenveegbedrijf. Sindsdien zijn er zes generaties verstreken en staat de zevende generatie alweer klaar om de onderneming met de naam Vittali voort te zetten. 
 
Vittali sinds 1844 de schoorsteenvegers van Amsterdam met een Italiaans randje! 
 
Schoorsteenvegen 
 
Om problemen in uw schoorsteenkanaal te voorkomen, is het belangrijk uw schoorsteen ieder jaar te laten vegen. Vanzelfsprekend geldt dit voor houtgestookte kanalen (open haard, houtkachel, allesbrander), echter zeker ook wanneer u een gaskachel heeft. 
Vaak denkt men dat wanneer er op gas gestookt wordt, het kanaal niet of nauwelijks geveegd hoeft te worden. Niets is echter minder waar. Juist bij gebruik van gas als brandstof is het belangrijk het kanaal jaarlijks te laten reinigen. Gas is een schone, warme lucht waardoor vogels het heerlijk vinden om in deze kanalen een vogelnest te bouwen. Een verstopping in uw rookkanaal zorgt voor een onvolledige verbranding waardoor koolmonoxide in uw woning kan ontstaan, met in het ergste geval koolmonoxidevergiftiging tot gevolg. 
 
Schoorsteenkappen 
 
Indien uw schoorsteenkanaal naar behoren functioneert, zullen wij u nooit adviseren een kap op uw schoorsteenkanaal te plaatsen. 
Echter, tijdens het stoken kunnen zich ook problemen voordoen. Regent het bijvoorbeeld harder in uw rookkanaal dan buiten, of komt de rook de huiskamer binnen in plaats van door de schoorsteen? Wij kunnen u hierin adviseren en een oplossing aanreiken. 
Ook kappen ter voorkoming van het invliegen van vogels in uw schoorsteenkanaal kunnen wij probleemloos voor u plaatsen. 
Voor elke schoorsteen kunnen wij u een passende kap bieden, zodat u prettig en veilig kunt stoken.

Specialiteit
  • Schoorsteenvegen  
  • Inbrengen r.v.s. flexibele 
  • en starre rookgasafvoerkanalen  
  • Rvs flex (in alle diameters)  
  • Rvs star (in alle diameters)  
  • Kunststof renoflex  
  • Diverse schoorsteenkappen  
  • Dakpannen  
  • Materialen 
  • Vita-Vent