Schoorsteenveger
Schoorsteenveger
Rook Alert Schoorsteenveegbedrijf in
Alphen aan den Rijn
[Terug naar plaats Alphen aan den Rijn]
Rook Alert Schoorsteenveegbedrijf
Plutostraat 130
2402XG Alphen aan den Rijn

tel: 0172-477372

Extra informatie

Welkom bij RookAlert    
Een schoorsteen moet probleemloos rook kunnen afvoeren en geen problemen veroorzaken.  
Toch gebeuren er helaas dagelijks ongelukken met schoorstenen. Denk hierbij aan schoorsteenbranden of koolmonoxide vergiftigingen. Ongelukken die voorkomen kunnen worden door vakkundig onderhoud en waar nodig renovatie van de schoorsteen.Vertrouw op een echte vakman met meer dan 30 jaar ervaring. Zowel voor particulieren als voor bedrijven verzorgt RookAlert het onderhoud, inspectie en renovatie van schoorsteenkanalen.  
Schoorstenen hebben geen geheimen voor RookAlert ! Neem contact met ons op  
 
Wie zijn wij 
 
Ruim 30 jaar ervaring met het vak 
 
Een vakman kiest u niet zomaar. Zeker niet als het om uw eigen huis gaat. U wilt zo veilig mogelijk wonen en zonder zorgen kunnen genieten van uw open haard. Belangrijk Is dan dat u kiest voor iemand die al jarenlang zijn vak verstaat en er alles aan doet om uw woning te beschermen tegen haardbranden. Zo’n vakman is Rob Kakes. Rob zal alles in het werk stellen om uw schoorsteen optimaal schoon te krijgen. 
 
Maar…. wie is Rob? 
 
Rob Kakes 
 
Rob Kakes: een man met ervaring. Ruim 30 jaar ervaring is iets om trots op te zijn. Jarenlang heeft Rob gewerkt bij de plaatselijke brandweer (zelfs 16 jaar als beroeps oa Hoofd Brandwacht) en heeft dus gezien wat slecht onderhoud aan schoorstenen kan veroorzaken. Dit heeft hem doen besluiten om in 1999 te starten met RookAlert. 
 
De klanten wisten Rob al snel te vinden in 2004 heeft Rob besloten fulltime met RookAlert door te gaan. 
 
Zijn werkgebied is inmiddels de driehoek Rotterdam- Den Haag – Amsterdam, met als standplaats Alphen aan den Rijn. 
 
Wat doen wij 
 
Schoorsteenvegen wat houdt dat eigenlijk in? 
 
Minimaal één keer per jaar dient u uw schoorsteen te laten controleren op verstoppingen door uw schoorsteenveger (vogelnesten, takken, valspecie etc.) 
 
Bij openhaarden, gashaarden en soms ook de CV ketel (mits schoorsteen gebonden) is het noodzakelijk om één keer per jaar de schoorsteen te laten vegen. Dit gebeurt voor 90% van de gevallen via het dak maar kan ook binnenshuis gebeuren. Bij veelvuldig gebruik van de openhaard of houtkachel is het aan te raden de schoorsteen twee keer per jaar te laten vegen door uw schoorsteenveger. 
 
Verzekerd tegen schoorsteenbrand? 
 
Uw brandverzekering stelt als voorwaarde, wanneer u een openhaard of houtkachel bezit, dat u één keer per jaar de schoorsteen moet laten vegen en of controleren. Er mag geensprake zijn van achterstallig onderhoud. 
 
  • Schoorsteenvegen 
  • Camera inspectie rookkanaal 
  • Plaatsen van schoorsteenkappen 
  • Verwijderen van vogelnesten 
  • Reinigen dakgoot 
  • Aanleggen RVS flexibel rookkanaal 
  • Vogelvrij maken goten en schoorstenen 
 
Wanneer er een schoorsteenbrand uitbreekt vraagt uw verzekering om een veegbewijs, welke u ontvangt van de schoorsteenveger.